Carpe Diem Red, 6*0.75 L
- Type: Red wine
- Vintage: 2022
- Volume: 750 ml
- Closure type: Cork
- Maturation: 6-12 month
- Red wines
Dry red wine, blend of Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, and Malbec “Carpe Diem”, case of 6 bottles
Основна информация
6 бутилки Carpe Diem Red
Наименование и произход: Червено вино, бленд от Мерло, Каберне Совиньон, Сира и Малбек „Карпе Дием“ от България, ЗГУ Тракийска низина, Могилово. Собствени лозя на Мидалидаре: лозови масиви Каралиец, Шипката и Дабовец (сертифициран за Био производство).
Сорт: Бленд от 60% Мерло от Каралиец, 20% Сира от Шипката, 10% Каберне Совиньон от Каралиец и 10% Малбек от Дабовец.
Реколта: 2021.
Обем: 750 мл.
Затваряне: Коркова тапа, Diam cork (Diam for still wines).
Алкохолно съдържание: 14,5 об. %
Зрялост: Готово за консумация, но може да отлежава в бутилка 2-4 години.
Опаковка: 6 бутилки в кашон.
Дегустационни бележки: Плътен рубиненено-червен цвят с виолетови оттенъци. На нос преобладават аромати на зрели череши, сливи, боровинки, пикантни нотки и тон на какао и опушено месо. Карпе Дием Червено е сочно вино с кадифено тяло, меки танини, чудесен плодов вкус и леко пикантен послевкус.
Предложения за сервиране: Carpe Diem Red e oтлична комбинация за печено козе месо, стек с картофи, говеждо задушено. Препоръчва се поднасяне в чаша тип Каберне/Мерло или Бордо (високо столче, широк балон, широк отвор) или стандартна чаша за червено вино. Препоръчителната температура на сервиране е 16-18°C.
Съхранение: На тъмно и сухо място при температура 12-15°С.
Basic information
Carpe Diem Red
Appellation and origin: Red wine, blend of Merlot & Cabernet Sauvignon & Syrah & Malbec “Carpe Diem” from Bulgaria, PGI Thracian Lowlands, Mogilovo. Midalidare estate grown and bottled: Karaliets vineyard, Shipkata vineyard and Dabovets vineyard (Bio certified).
Grape variety: Blend of 60% Merlot form Karaliets, 20% Syrah from Shipkata, 10% Cabernet Sauvignon from Karaliets & 10% Malbec from Dabovets.
Vintage: 2021.
Volume: 750 ml.
Closure: Diam cork (Diam for still wines).
Alcohol content: 14.5% vol.
Maturity: Mature; could benefit from further ageing. Keep up to 2-4 years.
Packaging: 6 bottles per case.
Tasting notes: The wine has a dense ruby red colour with violet hints. Aromas of ripe cherries, plums, blueberries, whit spicy notes and cocoa and smoky tones. Carpe Diem Red reveals velvet body, soft tannins, and perfect fruity taste with spicy aftertaste.
Serving suggestions: Carpe Diem Red is perfect match for roasted goat, steak & potatoes, beef stew. Serve at 16-18°С, in Cabernet/Merlot or Bordeaux glass (tall stem, larger bowl, wide rim) or regular Red wine glass.
Storage: Cool and dark place, at temperature 12-15°С.